Počela nastava u Osnovnoj školi „Branko Ćopić“

BANJALUKA – Nastava u banjalučkoj Osnovnoj školi „Branko Ćopić“ jutros je počela posle dvodnevnog prekida koji je uslijedio nakon što je potvrđeno da je jedan učenik osmog razreda pozitivan na virus korona, izjavila je direktorka ove škole Branislava Pejašinović.

„Nakon dvodnevne obustave nastave u našoj školi se ponovo jutros oglasilo školsko zvono i počeli smo sa redovnim radom. Đaci iz odeljenja koje je izolovano svakako danas nisu tu, ali za sve ostale učenike nastava je počela“, rekla je Pejašinovićeva.

Ona je istakla da je prethodnih dana izvršena kompletna dezinfekcija školskih prostorija i da se nastava odvija prema uobičajnom rasporedu.

„Iako je odsutan nemali broj nastavnika, uspeli smo da organizujemo nastavu i pratićemo situaciju iz dana u dan i postupati po preporukama nadležnih institucija“, rekla je ona za Srnu, prenela je Radio televizija RS.

Precizirala je da će nekoliko nastavnika škole raditi u dve smjene, dok će određeni broj časova držati nastavnici koji u to vreme imaju pauzu.

“ Angažovaćemo i nekoliko nastavnika van škole“, rekla je Pejašinovićeva.

U OŠ „Branko Ćopić“ nastava je prekinuta u četvrtak, 5. marta, nakon što je utvrđeno da je učenik osmog razreda pozitivan na virus korona.

Testiranje je pokazalo da su ostali učenici iz razreda i nastavnici negativni, ali se oni, ipak, nalaze u kućnoj izolaciji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.