U trendu

Policija će zaštiti javne površine i dobra svih građana

PODGORICA, 29. januara (Tanju) – Podgorička policija će delovati odlučno i u koordinaciji sa službama Glavnog grada zaštititi javne površine i dobra koja pripadaju svim građanima, izjavio je načelnik Centra bezbednosti u Glavnom gradu, Milovan Pavićević.

Pavićević je sa saradnicima razgovarao o pitanjima iz domena bezbednosti saobraćaja u Podgorici, ali i o slučajevima narušavanja izgleda javnih površina od, kako se navodi, neodgovornih pojedinaca i grupa, kao i o aktivnostima Službe zaštite i spašavanja i saradnje sa Centrom bezbednosti Podgorica.

„Policija će delovati odlučno i u koordinaciji sa službama Glavnog grada zaštititi javne površine i dobra koja pripadaju svim građanima“, istakao je Pavićević, saopšteno je iz Centra JB u Podgorici.

Navodi se da su nadležnim državnim organima procesuirana sva lica koja su zatečena u trenutku dok su nanosili šetu javnim površinama i iscrtavanja murala.

„To će i u narednom periodu biti praksa kroz zajedničku plansku aktivnost policije i službi Glavnog grada“, navodi se u saopštenju.

Predstavnici Centra bezbednosti Podgorica i Glavnog grada su apelovali na građane da na miran i dostojanstven način ispoljavaju svoja građanska prava i da se suzdržavaju od ponašanja kojima se vrši devastacija i oštećenje javnih površina i javnih dobara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.