U trendu

Policija ispituje više dojava o bombi u centru Moskve

MOSKVA – Policija u Moskvi ispituje anonimne dojave o pretnji bombama za više objekata u gradu, izjavio je izvor u službama bezbednosti TAS S-u.

„Postoji oko deset adresa u centralnom, administrativnom delu grada koje proveravamo, sva mesta se pretražuju, a zgrade su evakuisane“, potvrdio je agenciji neimenovani izvor.

Mejl koji sadrži pretnje primilo je osoblje Državne Dume, donjeg doma ruskog parlamenta, a policija ispituje informacije u vezi s pretnjama koje se odnose na TV toranj „Ostankino“, državnu novinsku agenciju „Rusija sevodnja“, moskovsku policijsku stanicu u centru u Petrovskoj ulici, kao i na kancelarije Liberalno demokratske partije Vladimira Žirinovskog i Komunističke partije u pešačkoj zoni grada.
Agencija „Rusija sevodnja“ potvrdila je danas da je dobila lažnu dojavu da je u njenoj centrali u centru Moskve postavljena bomba.

Pripadnici Ruske garde i službe bezbednosti novinske agencije nisu otkrili nikakav sumnjiv predmet tokom provere zgrade na Zubovskom bulevaru.

Očekuje se dolazak specijalnih policijskih snaga sa službenim psima radi detaljnije provere, navodi se u saopštenju agencije, prenosi Sputnjik.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.