U trendu

Policija izrekla 20 novčanih kazni zbog Džonsonovih žurki

LONDON – Britanska policija saopštila je danas da će biti izrečeno 20 kazni zbog okupljanja u kancelariji i rezidenciji premijera Borisa Džonsona, kojima su prekršena pravila karantina zbog korona virusa.

Policija istražuje 12 skupova održanih u Dauning stritu i britanskom kabinetu 2020. i 2021. godine, nakon što je interna istraga pokazala da je Džonsonovo osoblje prisustvovalo zabavama na kojima je služen alkohol, a britanski premijer je i sam prisustvovao nekim od ovih događaja, prenosi Rojters.

Policijska akcija je prvi put potvrdila da su zvaničnici u sedištu vlade prekršili propise koje su britanske vlasti donele u cilju sprečavanja širenja infekcije kovid-19.

Kako se navodi, osobe koje će biti kažnjene neće biti identifikovane, ali je britanska vlada ranije saopštila da će objaviti da li je premijer među njima.

„Danas ćemo prvo početi sa izdavanjem 20 prekršajnih kazni zbog kršenja propisa Covid-19“, navodi se u saopštenju londonske policije.

Opomene u vidu novčanih kazni se izdaju onim osobama za koje se smatra da su prekršili pravila kovid-19, a kazna za učešće u okupljanju više od 15 ljudi je u iznosu od 800 funti, navodi Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.