U trendu

Policija neće tolerisati oružje na Trampovom protestu

VAŠINGTON – Gradske vlasti u Vašingtonu upozorile su danas pristalice američkog predsednika Donalda Trampa, koje planiraju dolazak na protest kada sutra Kongres treba da potvrdi rezultate izbora i Trampov poraz na njima, da oružje ostave kod kuće.

Najavljeno je da je za obezbeđivanje reda i mira na ulicama glavnog grada SAD zbog toga biti angažovano stotine pripadnika Nacionalne garde, iz straha od mogućih nereda.

„Imamo informacije da su pojedinci nameravali da donesu vatreno oružje i to nećemo tolerisati“, kaže šef policije Vašingtona Robert Konti i dodaje da će svako ko to prekrši biti uhapšen, prenosi Rojters.

U pripravnosti će biti i 300 vojnika ,pripadnika drugih federalnih službi,uključujući i tajnu službu, u slučaju da treba da pomognu vašingtonskoj policiji.

Hiljade Trampovih pristalica, među kojima su i ekstremno desničarske grupe, uvek nose oružje na protestima. Očekuje se da 6. januara dođu u Vašington i protestuju protiv ozvaničenja rezultata izbora u Kongresu, za koje Tramp tvrdi da su pokradeni, navodi agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.