U trendu

Policija: Nema mesta panici u Ulcinju posle pretnji

PODGORICA – Situacija u Ulcinju je pod kontrolom i nema mesta širenju panike, rečeno je u policiji nakon anonimne pretnje da se u Osnovnoj školi “Maršal Tito” u tom gradu “sprema masakr”, piše Primorski portal.

Kako se navodi, Evropol je obavestio kolege iz Crne Gore da je pretnja objavljena na Internetu, a, prema nezvaničnim saznanjima, pretnje su stigle sa Google naloga “Adolf Hitler” na jedan blog servis, na kojem se navodno okupljaju neonacisti koji su pozvani da u ulcinjskoj školi izvrše masovna ubistva iz vatrenog oružja.

Međunarodne bezbednosne službe u subotu nesu imale podatke o identitetu osobe koja je uputila pretnje.

„Tokom vikenda u školi svakako nema učenika. U ponedeljak deca i nastavnici koji ne slave Vaskrs će ići u školu, od utorka svi. Sve je pod kontrolom“, izjavio je načelnik ulcinjske policije Arben Tagani.

Kao i u ostalim školama, upravi je preporučeno da obraćaju pažnju na to ko ulazi u školu.

Direktorka škole Medina Čoba je Fejsbuku objavila da je obaveštena od policije da je Interpol posalo informaciju o anonimnoj pretnji. „Iako je šala, veoma je neukusna i ne treba je zanemariti. Škola je pod video nadzorom, policijske patrole redovno kruže naseljem Totoši gde se nalazi naša škola. Javili su se roditelji, voljni su da se uključe“, rekla je Čoba za Primorski portal. istakla je da će se nastavni proces realizovati po planu i programu.

Ona je pozvala na opreznost i da se policiji odmah prijave sva eventualno sumnjiva i nepoznata lica.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar