U trendu

Policija zabranila okupljanje A-HSP-ovaca u Srbu

ZAGREB – Policija je predsedniku Autohtone – Hrvatske stranke prava Draženu Kelemincu i njegovim pristalicama zabranila okupljanje u Srbu u narednih osam dana.

Poučena iskustvima iz ranijih godina,
kada su okupljanjem remetili javni red i mir, huškali i provocirali, policija je prvo privela, a zatim i zabranila javno okupljanje u Srbu devetorici građana, prema svemu sudeći pristalicama Autohtone hrvatske stranke prava (A -HSP) na čelu s njihovim predsednikom Draženom Kelemincem.

Zabrana u trajanju od osam dana, što je potvrdio i Keleminec na zvaničnom Ju tjub kanalu te, kako prenosi portal hrvatskog nedeljnika Novosti, proustaške vanparlamentarne stranke, odnosi se pre i za vreme obeležavanja Dana ustanka naroda Like i Korduna 27. jula 1941. koji organizuju Srpsko narodno vijeće i Savez antifašističkih boraca Hrvatske.

Keleminec je optužio policiju da je prekršila Zakon o javnom okupljanju i da su preuzeli ovlašćenja koja im ne pripadaju uporedivši to sa onima iz vreme jugoslavenskog totalitarnog sistema.

Zabranu je obrazložio tvrdnjom da je predsednik SDS S i SNV Milorad Pupovac navodno pretio premijeru Plenkoviću da će napustiti koaliciju, pa je premijer dao naredbu ministru policije davoru Božinoviću da se s njima obračunaju.

Optužio je i premijera Plenkovića da sa 70.000 kuna finansira četničke zločine u Srbu i okolini.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.