U trendu

Poljanski: Konkretni dokazi o laboratorijama SAD u Ukrajini

MOSKVA – Rusija je dostavila Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija konkretne dokaze o američkim kompanijama i pojedincima uključenim u rad biolaboratorija u Ukrajini, izjavio je danas prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri Ujedinjenim nacijama Dmitrij Poljanski.

On je danas na sastanku Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija naveo da se radi o konkretnim činjenicama koje je Moskva otkrila i o konkretnim dokumentima, koji ukazuju na to da su Sjedinjene Države sprovodile vojno-biološke programe u laboratorijama u Ukrajini, prenosi TAS S.

„Podelili smo nekoliko stotina dokumenata. Oni sadrže konkretne podake, konkretne slučajeve, konkretne kompanije, konkretna lica. Ako mislite da ovi dokazi nisu dovoljni šta su po vašem mišljenju onda dokazi“, pitao je Poljanski, odgovarajući na primedbe američkog ambasadora da dokumenti koje je Rusija podelila sa Savetom bezbednosti UN ne pružaju nikakve dokaze o vojno-biološkim aktivnostima Vašingtona u Ukrajini.

Ruski zvaničnik je još naveo da Moskva insistira da Vašington pruži objašnjenja i da je najavila koje će mehanizme koristiti u tom insistiranju.

„Nećemo odbaciti ovu temu. Vaši pokušaji da naše konkretne tvrdnje i pitanja koje se odose na vas, pretvorite u priču bez smisla, u prazne priče o ruskoj propagandi, neće uspeti.Moraćete da pružite konkretna objašnjenja o kriminalnim aktivnostima kojima se bavite u Ukrajini“, naglasio je Poljanski, prenosi TAS S.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.