U trendu

Poljska: Vise od 200 imigranata uslo u Poljsku, vraćeni u BLR

VARŠAVA – Više od 200 ilegalnih imigranata iz Belorusije nasilno je prešlo granicu i ušlo na teritoriju Poljske, saopštila je danas portparolka Poljske granične straže Ana Mihaljska.

Proboj se dogodio sinoć oko 19.00 časova na deonici graničnog odreda u Čeremši, prenele su RIA Novosti.

Migranti su se ponašali agresivno, gađali su kamenjem i motkama snage bezbednosti, a aktivno su ih podržavale beloruske službe, dodala je Mihaljska.

„Oko 230 osoba prešlo je na poljsku stranu na udaljenosti od nekoliko metara. Oni su privedeni i vraćeni na graničnu liniju“, precizirala je ona i dodala da je sedam osoba ostalo na teritoriji Poljske, a petoro kojima je bila potrebna medicinska pomoć hospitalizovano.

„Bili su iscrpljeni, učestvovali su u napadu na našu granicu. Imaju svakakve ogrebotine. Znamo da im je stanje stabilno. Lekari kažu da će za nekoliko sati moći da izađu iz bolnice“, zaključila je Mihaljska.

Prema podacima Granične službe, na teritoriji Belorusije u blizini granice nalazi se nekoliko hiljada migranata koji nameravaju ilegalno da uđu u Evropsku uniju.

Poljska služba je tokom proteklog dana zabeležila 375 pokušaja ilegalnog ulaska, a 56 ljudi će biti proterano iz zemlje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar