U trendu

Pompeo. Ruska strana kontaktirana zbog Bagdadija

NJUJORK – Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je danas da je bio u kontaktu s predstavnicima Rusije uoči operacije u Siriji čiji je cilj bio eliminisanje lidera Islamske države Abu Bakra al-Bagdadija.

On je za Foks njuz rekao da su američko ministarstvo odbrane i Stejt department marljivo radili da bi sigurno izveli ovu operaciju.

„Mislim da je sasvim jasno da smo bili u vazdušnom prostoru koji nije pod kontrolom SAD“, rekao je Pomepo i dodao da je ruskim kolegama preneto da Vašington očekuje da se američkim snagama omogući da stignu sigurno kuda treba i da se isto tako vrate, prenosi TAS S.

Američki predsednik Donald Tramp rekao je juče da se Bagdadi ubio tokom američke operacije u Siriji. On je zahvalio Rusiji, Iraku, Siriji i Turskoj za pomoć, a rekao je i da je Rusija otvorila vazdušni prostor iznad Sirije za američke avione.

Međutim, rusko ministarstvo odrbane juče je reklo da nema pouzdan dokaz da je Bagdadi mrtav. Štaviše, saopštilo je i da nije otvorilo vazdušni prostor iznad Sirije za američke vazdušne snage.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.