U trendu

Ponovo potvoren vazdušni prostor iznad Moldavije

KIŠINJEV – Moldavija je ponovo otvorila vazdušni prostor za civilnu avijaciju, nakon što je danas na kratko bio zatvoren iz bezbednosnih razloga, saopštile su moldavske vlasti.

Kako navodi Rojters, vazduhoplovne vlasti saopštile su da će uskoro dati više informacija.

Ranije danas vazdušni prostor iznad Moldavije je zatvoren,a međunarodni aerodrom Kišinjev potvrdio je da su svi letovi otkazani, ali nije bilo dodatnih informacija.

Predsednica Moldavije Maja Sandu tvrdi da se u toj zemlji priprema pokušaj promene ustavnog poretka i pozvala je parlament da pooštri bezbednosno zakonodavstvo.

Moskva je danas odlučno odbacila insinuacije o navodnom pokušaju Rusije da se meša u unutrašnje stvari Moldavije i podriva situaciju u toj zemlji i poziva Kišinjev da ne podleže provokacijama i da se rukovodi interesima građana, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je tokom govora u Evropskom savetu , ranije saopštio da je ukrajinska obaveštajna služba presrela navodni „plan Rusije“ za „uništenje demokratskog poretka“ u Moldaviji, i da je ukrajinska strana upozorila moldavsko rukovodstvo.

Vlasti u Kišinjevu saopštile su u petak da je ruska raketa povredila moldavski vazdušni prostor tokom napada na ukrajinsku infrastrukturu, zbog čega je upućen protest ruskom ambasadoru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.