U trendu

Pooštrene kontrole ulaska u Austriju, 1.415 osoba vraćeno

BEČ – Ministar unutrasnjih poslova Austrije Karl Nehamer ukazuje da su austrijske vlasti, na osnovu strožih mera za ulazak u zemlju vratile sa granice 1.415 osoba.

Nehamer je u saopštenju istakao da od subote policija, u saradnji sa vojskom, kontroliše ulazak svih putnika na granicama zemlje.

Tako je tokom subote kontrolisana 57.351 osoba, za 11,5 odsto više nego dan ranije.

„Kontrole na granicama su jedna od brojnih mera u borbi protiv pandemije „, naglasio je Nehamer.

On je ukazao da je u subotu na osnovu uredbe o strožijim merama za ulazak u zemlju, 1.415 osoba vraćeno, a poređenja radi pre stupanja na snagu nove uredbe na osnovu Kovid mera vraćeno je “ svega “ 14 osoba.

Prema novim merama svi koji ulaze u Austriju moraju u desetodnevni karantin, sa mogućnošću da ga prekinu testiranjem o sopstvenom trošku, ali tek nakon pet dana izolacije.

Pre stupanja na snagu nove uredbe ulazak u zemlju bez karantina bio je moguć uz negativan PCR test, a ko ga nema morao je u karantin.

U petak je policija na granicama preuzela 250 popunjenih formulara o merama karantina, a u subotu bilo ih je 1.355, što je rast od 440 odsto.

Da bi za božićne praznike bilo dovoljno policajaca na prelazima, kako je najavio, dodatnih 218 čuvara reda, koji su tek završili obuku, prebačeno je graničnoj službi.

Pored toga na raspolaganju je I jedinica policije za strance „Puma“, a u slučaju dodatne potrebe biće preusmerene opštinske snage.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar