U trendu

Portal Klix saznaje da je Šmitu pretila osoba sa psihičkim problemima

SARAJEVO – Iz Kancelaije visokog predstavnika u Sarajevu danas nisu želeli da otkriju od koga je i kada Kristijan Šmit dobio pretnje, kako je saopšteno čak i nasiljem, a sarajevski portal Klix saznaje da je reč o osobi sa psihičkim problemima.

Pozivajući se na svoja saznanja, portal piše da je reč o osobi poreklom iz BiH, koja je nastanjena u Belgiji, a pretnje je navodno uputila pre određenog vremena putem mejla na adresu visokog predstavnika.

Portal navodi da se ova osoba i ranije bavila sličnim radnjama kada je reč o nakim drugim zvaničnicima BiH.

Ovim povodom portal je kontaktirao Direkciju za koordinaciju policijskih tela BiH koja osigurava štićene ličnosti u državi iz koje nam je rečeno da DKPT svaku pretnju uzima sa velikom pažnjom, detaljno je analizira i poduzima aktivnosti na zaštiti štićene osobe, bilo da je reč o prijetnjama putem društvenih mreža, emaila, telefona ili bilo koji drugi način.

Istakli su takođe da aktivno razmenjuju informacije s međunarodnim policijskim agencijama kako bi operativno i pravovremeno odgovorili svim zadacima.

S druge strane, iz SIPA-e, FUP-a i MUP-a KS za Klix.ba je rečeno da nisu zaprimili informaciju da je iko pretio visokom predstavniku Šmitu, preneo je sarajevski portal.

Povodom ovih navodnih pretnji ambasadori, članovi Upravnog odbora Veća za implementaciju mira u BiH su ranije danas izrazili punu podršku Šmitu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar