U trendu

Portugalska avio kompanija TAP otkazala više od 1.000 letova

LISABON, 19. janaura (Rojters) – Portugalska avio kompanija TAP saopštila je danas da će otkazati 1.316 letova zbog štrajka planiranog za kraj januara, a kojim ćebiti pogođeno oko 160.000 putnika.

TAP je saopštio da očekuje gubitak od oko 18 miliona evra, a Rojters prenosi da kompanija trenutno prima pomoć od EU u iznosu od 3,2 millijarde evra.

Sindikat zaposlenih u posadama aviona najavio je ranije ovog meseca da će prestati sa radom od 25. do 31. januara, što je odluka doneta nakon dvodnevnog štrajka u decembru, a koji je doveo do otkazivanja 360 letova.

„Odluka da se ponovo štrajkuje eliminiše sav posao na približavanju strana, ostavljajući na hiljade korisnika TAP-a na cedilu i ozbiljno utiče na profit kompanije“, navodi se u saopštenju.

Kompanija je navela da je počela sa izradom plana za vanredne situacije kako bi se smanjio uticaj takvih situacija na klijente, što uključuje prilagođavanje letova, laški put do ponovnih rezervacija i povraćaj novca.

Plan restruktuiranja EU uključuje smanjenje flote TAP-a , ukidanje više od 2.900 radnihe mesta i smanjenje plata većine radnika do 25 odsto.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar