U trendu

Posetioci parka ostali skamenjeni kada su ugledali zmijske orgije (foto, video)

Prirodna pojava u životnom ciklusu zmija pokvarila je dan u parku koji se nalazi blizu jezera Holingsvort na Floridi.
Ljudi su ostali u šoku kada su tokom šetnje ugledali isprepletene zmije koja koriste tople dane nakon hibernacije kako bi ostvarile potomstvo.

Sezona parenja zmija koje žive blizu voda na Floridi je počela, a veliki broj jedinki oko jezera Holingsvort plesao je u ljubavnom zanosu.

Lokalno stanovništvo prijavilo je povećanu prisutnost zmija u obližnjem parku i na javnim površinama. Postavljene su trake koje signaliziraju građanima da budu oprezni. Stručnjaci upozoravaju ljude da ne uznemiravaju zmije jer su one važan dio ekosistema. Time žele da zaštite posetioce parka od mogućih neprijatnosti, ali i životinje koje prolaze kroz prirodni proces tokom životnog ciklusa, piše Unilad.

„Okupljaju se zbog parenja. Reč je o zmijama koje nisu otrovne i potpuno su bezopasne sve dok ih ne dirate. Kada se parenje završi odlaze svojim putem“, objavili su službenici na Fejsbuku.

Iz kompanije koja upravlja parkovima oko jezera Holingsvort kažu da je ovo uobičajena pojava koja se događa jednom godišnje. Vodene zmije Floride su autohtona vrsta ovog područja i naseljavaju područja blizu reka i jezera. Mogu se videti u krošnjama drveća gde pronalaze spas od vrućine i rado se kupaju u vodama.

Regarding snakes spotted on Lake Hollingsworth near the roundabout:Our Parks Division was able to receive assistance…

Gepostet von City of Lakeland Parks & Recreation am Donnerstag, 13. Februar 2020

Poznate su po latinskom nazivu Nerodia fasciata i mogu dostići dužinu od 60 centimetara do jednog metra. Najveći registovani primerak bio je dug 159 centimetara. Reč je o vrsti koja nije opasna, ali kada osete opasnost brane se ugrizom ili neugodnim mirisom, prenosi Klix.ba.

Aktivne su noću, a tokom dana odlaze do obala reka i jezera gde traže osveženje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.