Posle osam godina pronađen nestali decak

RIM – Posle 8 godina u Italiji je poronađen decak, sada vec mladić, koji je nestao u maju 2012.godine, piše dnevni list Avenire.

Fernando Vasile, koji je živeo sa majkom u predgrađu Rima, imao je 16 godina kada je nestao na putu od skole do kuce i o njemu nije bilo nikakviuh vesti osam godina, uprkos potragama policije i karabinjera.

Prošle sedmice popularna emisija na televiziji RAI “Ko ga je video” (Ći la visto) emitovala je prilog, na molbu porodice, o nestalom mladiću, sa njegivom slikom kada je jos bio tinejdzer.

Redakcija je dobila desetine dojava da je mladic viđen u Dzenovi, a vlasnik jedne prodavnice, koji ga je prepoznao informisao je redakciji o tacnom mestu gde se mladic nalazi.

Utvrđeno je, pise “Avenire” da je Fernando, svih ovih godina ziveo kao beskucnik u raznim delovima Italije, a u poslednje vreme u Dzenovi, gđe u centru grada, na otvorenom, ziveo zajedno sa svojim psom.

Oni koji su ga prepoznali tvrde da je bio miran i ljubazan, da nije pio niti uzimao drogu, i da su mu ljudi donosili hranu za njega i psa.

Nakon sto je “pronađen”, sada vec 24 godišnji mladić je odeveden u kuću ujaka koji zivi nedaleko od Dzenove.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.