U trendu

Požar na Romaniji nije ugašen, ali je pod kontorlom

PALE – Požar na planini Romaniji nije ugašen, ali je pod kontrolom i na terenu je trenutno više od 50 ljudi, saopštili su iz Civilne zaštite Republike Srpske.

Izvršeno je izviđanje pre naleta helikoptera Srpske, koji će i danas nastaviti da gase požar.

„Reč je o veoma nepristupačnom terenu, vodu transportuje Vatrogasna brigada Pale, a Šumsko gazdinstvo angažovano je na gašenju. U pitanju je velika površina, vatra tinja, a otežavajući faktor je dosta suvog materijala i dug period bez kiše“, rekao je direktor Republičke uprave Civilne zaštite Milan Novitović.

Pilot u Helikopterskom servisu Republike Srpske Zorislav Ivanović rekao je da je požar lokalizovan, da je ostao jedan deo ispod stena, te da će napraviti nekoliko naleta i pokušati da ugasi vatru, prenose Nezavisne pozivajući se na Srnu.

„Ne očekujemo da će biti dalje eskalacije. Pratimo situaciju i spremni smo da delujemo koliko god bude trebalo“, istakao je Ivanović.

Požar, koji je izbio u sredu, 23. oktobra, na Romaniji iznad Majdana, na području opštine Pale, zahvatio je više od 10 hektara šume, a preti da delom pređe u opštinu Sokolac.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.