PR i SK potpisali sporazum o saradnji, tiče se i Brezovice

SKOPLJE – Skoplje i Priština potpisali su sporazum o ekonomskoj saradnji, a ministar ekonomije i trgovine Skoplja Krešnik Bekteši i kosovski ministar Vesel Krasnići razgovarali su o konkretnim zajedničkim projektima, uključujući spajanje ski centara Brezovica i Popova šapka.

Kako prenosi makedonski portal Alsat, spajanje centara Brezovica i Popova šapka znači da bi oni u budućnosti trebalo da nastupaju na turističkoj mapi kao jedan ski centar, koji bi, zajedničkim naporima Skoplja i Prištine, započeo marketinšku kampanju za privlačenje stranih gostiju.

„Obavestio sam ministra Krasnićija da smo mi već završili fizibiliti studiju i da smo spremni na početku sledeće godine, kada dobijemo informaciju kosovske strane, da zajednički nastupimo u cilju pronalaženja ozbiljnih investitora sa velikim iskustvom u razvoju ski-centara“, rekao je Bekteši.

Sporazum o saradnji inače potpisan je samo nekoliko sati nakon što je kosovski Ustavnu sud odlučio da je vlada u Prištini neustavna.

Prištinski ministar trgovine Krasnići tvrdi da politička situacija na tzv. Kosovu neće biti barijera za razvoj ekonomske saradnje sa Skopljem, i da će danas potpisani sporazum koji se tiče saradnje u oblasti turizma, inovacija i preduzetništva biti realizovani.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.