U trendu

Predsednica suda za OVK 7. septembra sa novinarima u PR

HAG – Predsednica Specijalizovanih veća Kosova (SVK) sa sedištem u Hagu Ekaterina Trendafilova i sekretarka tog suda Fidelma Donlon posetiće Prištinu, gde će 7. septembra održati sastanak sa kosovskim medijima.

Ovaj sastanak je organizovan kako bi novinari mogli da razgovaraju o mandatu, radu i najnovijem razvoju događaja u Specijalizovanim većima Kosova, pred početak prvih suđenja u tom sudu.

Ovaj sud ima mandat da sudi optuženima za ratne zločine počinjene na teritoriji Kosova i Metonije, a za sada su pred ovim sudom optužena osmorica nekadašnjih pripadnika tzv. OVK.

Prvo suđenje treba da počne 15. septembra Saljihu Mustafi.

U saopštenju SVK se navodi da ovaj interaktivni događaj označava početak pojačanog angažovanja predsednika i sekretara u „outreać“ aktivnostima tog kosovskog suda, čije je sedište iz razloga bezbednosti izmešteno u Hag.

Susret će biti održan u hotelu „Sirius“, na engleskom jeziku, uz simultano prevođenje na albanski i srpski jezik. Medijima će biti omogućeno da postavljaju pitanja.

Ovaj skup se može prisustvovati onlajn putem aplikacije Zoom, u kom slučaju će biti obezbeđen simultani prevod na sva tri jezika uz mogućnost postavljanja pitanja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.