U trendu

Premijer: Nisam pretio Đukanoviću hapšenjem

PODGORICA – Crnogorski premijer Dritan Abazović izjavio je danas da mu ne pada na pamet da bilo koga ucenjuje, niti da bilo koga brani pogotovo, kako je rekao, ako je taj neko prekršio zakon.

Abazović je to rekao u parlamentu na „premijerskom satu“ odgovarajući na pitanje poslanika DF-a Milana Kneževića „da li je tačno da je predsedniku Milu Đukanoviću pretio hapšenjem“ ukoliko DPS otkaže podršku vladi, a nakon što je imao sastanak sa ambasadorima Kvinte.

„Da li je to tačno i da li ste pominjali neke Skaj aplikacije u slučaju predsednika Đukanovića“, upitao je Knežević i kao moguća rešenja za vladu naveo izlazak SDP iz vlade i rekonstrukciju, zatim formiranje tehničke vlade i najzad raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Odgovarajući Kneževiću, Abazović je podsetio da je pozdravio pretnju DPS da će uskratiti poverenje vladi i dodao da ne treba praviti „smak sveta“.

„Oni neka zauzmu svoj stav i vode politiku, to je njihovo pravo“, rekao je Abazović.

Kada je o Temeljnom ugovoru reč, Abazović je kazao da to pitanje smatra redovnim i da nema nikakav strah, te da ga zato i napadaju.

„Trudim se da budem fer i efikasan. I vlada je donela odluku. Svaka odluka koju je vlada donela podložna je izmenama. Navijam za transparanentos…Kad je reč o donošenju odluka ovde sa dve trećine mislim da je to interes svih“, rekao je Abazović.

Istakao je i da mu ne pada na pamet da bilo koga ucenjuje, pa ni predsednika DPS i države Đukanovića, ali ni da brani nekog ako je taj neko povredio zakon.

„Nemojte da mislite da smo, zarad toga da treba da opstane vlada, spremni da pravimo kompromise na štetu države“, naveo je Abazović u parlamentu i istakao da iz vlade nikoga neće terati, ali i da je rekonstrukcija izvršne vlasti moguća.

Premijer je istakao i da raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora takođe nije problem.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.