Prijava protiv E. Z. iz Dervente zbog izazivanja i podsticanje nacilja i mržnje

BANJALUKA – Nakon identifikacije i po kompletiranju predmeta protiv E. Z. iz Dervente biće dostavljen izveštaj Okružnom javnom tužilaštvu Doboj o izvršenom krivičnom delu, zato što je u poštansko sanduče D. K. iz istog grada ostavio pismo u kojem vređa njega, Srbe i funkcionere Republike Srpske.

D.K. iz Dervente je, inače, predsednik udruženja proisteklog iz Odbrambeno-otadžbinskog rata i u svom sandučetu je zatekao pismo sa uvredama na nacionalnoj osnovi na njegov račun, srpskog naroda i najviših funkcionera Republike Srpske.

D. K. je slučaj prijavio Policijskoj stanici Derventa, koja je postupajući po prijavi identifikovala E.Z. iz tog grada, za kojeg postoji osnov sumnje da je izvršio krivično „javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje“.

Pripadnici policije u Derventi su izvršili pretres kuće, pomoćnih objekata i pokretnih stvari koje koristi lice inicijala E.Z. iz Dervente, u cilju pronalaska tragova i predmeta koji se dovode u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog dela.

Prilikom pretresa, navodi se, pronađeni su i oduzeti kompijuterska oprema, mobilni telefoni i drugi premdeti koji se dovode u vezu sa izvršenjen navedenog krivičnog dela, saopštila je Poolicijska uprava Doboj.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.