U trendu

Princ Čarls odao počast svojoj majci kraljici Elizabeti

LONDON – Britanski princ Carls odao je danas počast svojoj majci, kraljici Elizabeti Drugoj, na 70. godišnjicu njenog stupanja na britanski presto, rekavši da je to prilika da se zemlja ujedini i proslavi njen rad u službi nacije.

Princ Čarls je zahvalio kraljici na njenoj jučerašnjoj izjavi da se nada da će Kamila, supruga prestolonaslednika Čarlsa, postati kraljica supruga kada on bude postao kralj, prenosi Rojters.

„Duboko smo svesni časti koju nam je svojom željom ukazala moja majka. Moja draga supruga je bila moja stalna podrška sve vreme dok smo se zajedno trudili da služimo i podržimo njeno veličanstvo i ljude u našim zajednicama“, rekao je princ Čarls.

Poručio je da godina u kojoj se obeležava ovaj jedinstveni jubilej donosi priliku da se svi zajedno okupe „u slavu službe Kraljice, čijim ćemo primerom nastaviti da budemo vođeni u godinama koje dolaze“.

U novembru 1947. godine kraljica Elizabeta Druga se udala za Filipa Mauntbatena, bivšeg princa Grčke i Danske, sa kojim ima četvoro dece: prestolonaslednika Čarlsa, princa od Velsa; Anu, kraljevsku princezu; princa Endrua, vojvodu od Jorka i princa Edvarda, grofa od Veseksa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar