U trendu

Princ Čarls odao počast svom ocu princu Filipu

LONDON – Princ Čarls danas je odao počast svom ocu, preminulom princu Filipu, koji je, kako je rekao, izuzetno predano služio kraljici Elizabeti, kraljevskoj porodici, Velikoj Britaniji i Komonveltu, izražavajući zahvalnost za dirljive pohvale pokojnom vojvodi koje stižu sa svih strana.

„Moj otac je, pretpostavljam, poslednjih 70 godina pružio najznačajniju posvećenu službu kraljici, svojoj porodici, zemlji, a takođe i celom Komonveltu“, rekao je Čarls novinarima, noseći crnu kravatu u znak žalosti za svojim ocem koji je preminuo u petak u 100. godini, prenosi Rojters.

„Moj dragi tata bio je vrlo posebna osoba koja bi se pre svega začudila reakcijom i dirljivim stvarima koje su o njemu rečene i sa te tačke gledišta smo, kao porodica, duboko zahvalni na svemu tome“, rekao je Čarls.

On je poručio da će im to veoma znači u ovom konkretnom gubitku i u ovom posebno tužnom vremenu, dodajući da im princ Filip izuzetno nedostaje.

„Bio je jako voljena i cenjena ličnost i osim svega ostalog, mogu da zamislim da bi bio tako duboko dirnut brojem ljudi ovde i drugde širom sveta i u Komonveltu, koji takođe, mislim, da dele naš gubitak i tugu”, rekao je Čarls.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar