U trendu

Pripadnicima Vojske Srbije u Centralnoafričkoj Republici UN dodelio medalje

BANGI – Ujedinjenje nacije dodelile su medalja pripadnicima Vojske Srbije koji učestvuju u multinacionalnoj operaciji UN-a (MINUSCA) u Centralnoafričkoj Republici.

Tim povodom, održana je svečanost u bazi „Morava“ u glavnom gradu Centralnoafričke Republike Bangiju, u kojoj je smešten kontingent Vojske Srbije, a glavni gost na svečanosti bila je specijalni predstavnik generalnog sekretara UN i ujedno šef misije Valentina Rugvabiza, navodi se na Fejsbuk stranici „Mirovne misije“.

Svečanosti su prisustvovali i komandant vojnih snaga misije, zamenik komesara policijske komponente misije, komandant misije EU za obuku bezbednosnih snaga Centralnoafričke Republike (EUTM RCA) i komandanti sedam kontingenata angažovanih u misiji.

Kontingent Vojske Srbije, u čijem su sastavu bili štabni oficiri i vojna bolnica nivoa 2+, profesionalno i odgovorno je realizovao sve zadatke u skladu sa mandatom misije.

Na taj način, kako navode u objavi uz fotografije sa svečanosti, taj kontigent je opravdao ugled Vojske Srbije i Republike Srbije u međunarodnom okruženju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar