U trendu

Priznao da je usmrtio 10 pešaka zbog seksualnih frustracija

TORONTO – Kanađanin Alek Minesijan, koji je pre godinu i po dana kombijem usmrtio 10 pešaka u Torontu, rekao je policiji da pripada onlajn zajednici seksualno frustriranih muškaraca koji su planirali napade na ljude koji imaju seksualne odnose, pokazuje nedavno objavljeni video-snimci.

Minesijan se suočava sa otpužbom za desetostruko ubistvo i 16 tačaka za pokušaj ubistva u vezi sa napadom 23. jula 2018. godine.

Optužen je da je iznajmljenim kombijem uleteo u masu pešaka u Torontu kada je usmrtio osam žena i dvojicu muškaraca starih između 22 i 94 godine.

On je policiji dao izjavu samo nekoliko sati nakon napada, a danas je skinuta zabranja objavljivanja zapisnika sa ispitivanja, prenosi AP.

„Osećam da sam ispunio svoju misiju“, rekao je Minesijan odgovarajući na pitanje inspektora kako se oseća zbog smrti deset osoba.

On je priznao da nikad nije imao devojku i da je vozilo upotrebio kao oružje te da mu je želja bila da inspiriše druge napada.

„Preko Interneta sam upoznao nekoliko momaka koji se osećaju isto“, rekao je on dodavši da su oni „prevelike kukavice da ispolje svoj bes“.

Minesijan, kako kaže, pripada onlajn pokretu „nedobrovoljnog celibata“ a o svojim seksualnim frustracijama imao je komunikaciju na jednom forumu gde ekstremisti iskazuju svoje stavove.

Rekao je i da je bio u kontaktu sa Eliotom Rodžerom koji je objavio manifest protiv žena koje su ga odbile, a zatim ubio šestoro a ranio 13 odoba u pucnjavi 2014. kod Univerziteta Kalfiornija pre nego što je izvršio samoubistvo.

Minesijan je rekao da je „radikalizoan“ otprilike u vreme kada je Rodžer izveo napad.

„Mislio sam da je vreme da preduzmem akciju a ne samo da sedim sa strane i trujem se svojom tugom“, rekao je on.

Ispričao je i nekoliko slučajeva kada je bio odbijen od strane žena što je kod njega izazvalo veliki gnev i frustraciju.

Suđenje Minesijanu počinje u februaru, a sudija En Moloj rekla je letos da će njegova izjava policiji biti jedan od ključnih dokaza tužilaštva kao i da će njegovo psihičko stanje biti relevantno.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.