U trendu

Prokletstvo Bermudskog trougla: Zašto se dogodi toliko nesreća na ovom području?

Avion koji je nestao na području Bermudskog trougla u ponedeljak, pronađen je juče blizu Bahama. U avionu koji je leteo iz Portorika za Floridu bila je 40-godišnja žena sa dvogodišnjim i četvorogodišnjim sinovima i 52-godišnji pilot koji su najverovatnije izgubili živote, piše Kosmopoliten.

Nesreća je podsetila na razne priče koje kruže o prokletstvu Bermudskog trougla, gde su brojni brodovi i avioni nestali bez nekakvog logičnog objašnjenja. Šta je to što je moglo da uzrokuje sve ove nesreće?

Bermudski trougao područje je koje pokriva pola miliona kvadratnih milja okeana, a nalazi se između Bermuda, Floride i Portorika. Svoj naziv dobilo je još 1964. godine kada je pisac Vinsent Gadis počeo da se pita o nizu nesreća koje su se dogodile na tom području.

Jedan od najpoznatijih misterioznih nestanaka desilo se 1945. godine kada je pet borbenih aviona nestalo tokom vežbi. Trinaest pilota nikada nije pronađeno, a što je još strašnije, spasilački avion koji je otišao u potragu je takođe nestao.

I dan danas čuva se snimak jednog od pilota pre nego što je nestao. „Sve izgleda čudno. Potpuno smo izgubljeni“, glasila je poruka. Nakon toga, usledio je niz drugih neobjašnjivih nestanaka nakon kojih su se razvile razne teorije o uzrocima nesreća. Teorije zavere uključivale su hipoteze o paranormalnoj aktivnosti, natprirodnim silama pa čak i vanzemaljcima za koje kažu da na tom području imaju svoja „vrata“ kroz koja dolaze i odlaze sa Zemlje.

Prošle godine, istraživači su tvrdili da su pronašli ogromnu kristalnu piramidu na dnu mora za koju smatraju da je uzrok nestanka mnogobrojnih aviona i brodova. Smatra se da je sve stvar politike, odnosno američke vlade za koju misle da je osnovala centar testiranja na tom području, gde isprobava razne vrste oružja i vojničke opreme.

Naučnici su došli do sasvim drugog zaključka. Smatraju da oblaci iznad mora stvaraju takozvane bombe koje mogu da uzrokuju vetar brzine i do 170 mph i da su oni odgovorni za ove nesreće.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.