U trendu

Promotivni turistički video izazvao nered u Turskoj

ISTANBUL – Video koji promoviše turističku sezonu u Turskoj povučen je vrlo brzo nakon objavljivanja, a nakon što je izazavao burne reakcije na društvenim mrežama.

Video prikazuje turističke radnike sa maskama i natpisom „Uživajte, vakcinisan sam“, a povučen je bez daljeg objašnjenja, prenosi AP.

Cilj videa je promocija putovanja u Tursku kao „bezbednog utočišta“ za strane turiste, iako se Turska ovih dana nalazi u potpunoj blokadi zbog porasta slučajeva infekcije, ograničenja se ne odnose na inostrane turiste koji slobodno uživaju u praznom Istanbulu i čuvenim turskim plažama.

Opozicione stranke i kritičari na društvenim mrežama, izjavili su da je video uvreda za njihove građane, a u prilog tome je i današnji hešteg na Tviteru, koji poziva Ministra turizma da podnese ostavku, dok je Ministar spoljnih poslova te zemlje obećao da će svi oni koji su u bliskom kontaktu sa turistima, biti vakcinisani do kraja maja.

Od 84 miliona stanovnika Turske, u potpunosti je vakcinisano 12,8 odsto populacije.

I dok Velika Britanija i Francuska pozivaju svoje građane da ne putuju u Tursku, Rusija je do 1.juna obustavila letove ka toj zemlji.

S druge strane, počev od 17. maja, Turska ukida obavezan negativan PCR test za većinu zemalja, dok će u karantin morati putnici koji dolaze iz Indije, Brazila i Južne Afrike.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.