U trendu

Prve izlazne ankete: Tomašević ubedljivo vodi u Zagrebu

ZAGREB – Birališta u drugom krugu lokalnih izbora u Hrvatskoj su zatvorena, a rezultati prvih izlaznih anketa pokazuju da Tomislav Tomašević iz platforme leve orijentacije „Možemo“ ubedljivo vodi u trci za gradonačelnika Zagreba sa osvojenih 68,27 odsto glasova, dok njegov protivkandidat iz desničarskog Domovinskog pokreta Miroslav Škoro ima 31,73 odsto glasova.

Prema rezultatima izlaznih anekta, koje je za HRT i Novu TV sprovela agencija Ipsos Puls, Ivica Puljak, kandidat Centra, dobio je 59,19 odsto, a Vice Mihanović iz HDZ-a 40,81 odsto glasova, prenosi Index.hr.

Aktualni zamjenik gradonačelnika Marko Filipović (SDP, HSU, IDS, HŠ) u Rijeci ima 57,84 odsto glasova, a kandidat grupe birača Davor Štimac 42,16 odsto, dođe Hina.

U Osijeku HDZ-ov Ivan Radić ima 63,14 odsto, a nezavisni kandidat Berislav Mlinarević, koji ima podršku Domovinskog poketa i Mosta, dobio je 36,86 odsto.

U Hrvatskoj je jutros u sedam sati otvoreno gotovo 5.500 biračkih mesta, na kojima su građani u drugom krugu lokalnih izbora odlučivali ko će u iduće četiri godine voditi najveće gradove, ali i niz županija i opština.

Drugi krug održava se u 432 grada i opštine, a pravo glasa imalo je tri miliona i 231.000 birača.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.