U trendu

Prvi na svetu, silikoni o državnom trošku: Država odlučila da finansira korekciju grudi sirotinji

Tamil Nadu, indijska savezna država smeštena na samom jugu zemlje, među prvima je na svetu u kojoj će siromašni moći povećati grudi na teret budžeta. Potvrdio je to upravo ministar zdravstva Vijaja (Vijaya) Baskar, vodeći se logikom da osobe skromnih budžeta zbog estetske hirurgije ne bi trebalo izlagati zdravstvenim i(li) finansijskim rizicima.

– Ako ljudima u neimaštini ne izađemo u susret, ostaje im jedino da se podvrgavaju sumnjivim i po zdravlje potencijalno opasnim tretmanima, odnosno da se upuštaju u podizanje za njih golemih kredita – objasnio je svoje stajalište Baskar, pa dodao da će se besplatne usluge vršiti u klinici u glavnom gradu Chennaiju.

Na toj su klinci siromašni već mogli obavljati razne korekcije ako su bolovali od raka, ali od sad će kao povod za operacije moći navesti želju da naprosto lepše izgledaju, a u skladu s tim se i psihički bolje osećaju.

Šef odeljenja plastične hirurgije V. Ramadevi pritom je potvrdio da će zainteresiranima grudi smanjivati bude li potrebe i za takvim intervencijama, pa podržao ministra zdravstva u njegovim nastojanjima da pristup tom vidu medicine bude dostupan baš svakome.

Kozmetička hirurgija poslednjih je godina sve popularnija u Indiji, pa tako službena statistika otkriva da je u 2016. godini urađeno 420 hiljada raznih zahvata, 30 hiljada više u odnosu na 2010. godinu, prenose mediji u regionu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.