U trendu

Prvi put u istoriji: Ukrajina ovakvu pošiljku iz Amerike dosad nije dobila – Rusija reagovala

U luci u Odesi Ukrajini je isporučena prva u istoriji partija nafte iz SAD, saopštila je lučka administracija. Prema saopštenju, tanker „Vizdom venčur“ dopremio je 75.000 tona nafte iz SAD.

Navedeno je da će istakanje nafte u obalske rezervoare trajati oko 36 sati. Planirano je da sirovina bude prevezena u naftni zavod „Odesa – Kremenčug“.

„Obrada tankera se obavlja strogo u skladu s utvrđenim tehnološkim shemama i uz poštovanje svih zahteva tehnološke, protivpožarne i ekološke bezbednosti“, navedeno je u saopštenju.

Uskoro bi, kako je saopšteno, trebalo da usledi još nekoliko isporuka. Sledeći tanker s naftom sorte „baken“ mogao bi da stigne u Odesu u avgustu ove godine.

Rusija reagovala na isporuke američkog gasa Ukrajini: Koliko to košta?

Član komiteta Save Federacije Rusije za bezbednost Franc Klincevič zapitao se koliko je Ukrajina platila američku naftu koja je juče dopremljena u Odesu.

„Zamišljam koliko ćemo sada čuti oduševljenih povika o tome kako je došao kraj zavisnosti Ukrajine od ruskih energenata“, napisao je Klincevič.

Prema njegovim rečima, u drugi plan se našlo pitanje koliko je ukrajinska strana platila za američku naftu.

U luci u Odesi juče je isporučena prva u istoriji partija nafte iz SAD, saopštila je lučka administracija. Prema saopštenju, tanker „Vizdom venčur“ dopremio je 75.000 tona nafte iz SAD.

Uskoro bi, kako je saopšteno, trebalo da usledi još nekoliko isporuka.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.