U trendu

Prvi put u istoriji: Ukrajina ovakvu pošiljku iz Amerike dosad nije dobila – Rusija reagovala

U luci u Odesi Ukrajini je isporučena prva u istoriji partija nafte iz SAD, saopštila je lučka administracija. Prema saopštenju, tanker „Vizdom venčur“ dopremio je 75.000 tona nafte iz SAD.

Navedeno je da će istakanje nafte u obalske rezervoare trajati oko 36 sati. Planirano je da sirovina bude prevezena u naftni zavod „Odesa – Kremenčug“.

„Obrada tankera se obavlja strogo u skladu s utvrđenim tehnološkim shemama i uz poštovanje svih zahteva tehnološke, protivpožarne i ekološke bezbednosti“, navedeno je u saopštenju.

Uskoro bi, kako je saopšteno, trebalo da usledi još nekoliko isporuka. Sledeći tanker s naftom sorte „baken“ mogao bi da stigne u Odesu u avgustu ove godine.

Rusija reagovala na isporuke američkog gasa Ukrajini: Koliko to košta?

Član komiteta Save Federacije Rusije za bezbednost Franc Klincevič zapitao se koliko je Ukrajina platila američku naftu koja je juče dopremljena u Odesu.

„Zamišljam koliko ćemo sada čuti oduševljenih povika o tome kako je došao kraj zavisnosti Ukrajine od ruskih energenata“, napisao je Klincevič.

Prema njegovim rečima, u drugi plan se našlo pitanje koliko je ukrajinska strana platila za američku naftu.

U luci u Odesi juče je isporučena prva u istoriji partija nafte iz SAD, saopštila je lučka administracija. Prema saopštenju, tanker „Vizdom venčur“ dopremio je 75.000 tona nafte iz SAD.

Uskoro bi, kako je saopšteno, trebalo da usledi još nekoliko isporuka.

(Sputnjik)

7 komentara
 1. Milovan

  Njihove pare ,njihova stvar. Ako oni misle da je dobro,neka plate i 1000 dolara barel. A sto negde mogu da ga dobiju za 60 dolara.Toje druga stvar. Ista stvar je sa Poljacima.Oni nece duplo jeftiniji gas iz Rusije,nego hoce duplo skuplji iz Amerike. Ali njihove pare.

  1. Anonimni

   Jel derane a sto Ukrajina ne plati proslogodisnji gas iako je bio najeftiniji na tom gasovodu?? Alllo treba vratiti dugove ako si posten a ne lizati d“pe Ruskim neprijateljima i jos ne placati kupljeno !

   1. Milovan

    A sto da vracaju dug ako nemoraju.??!! Videcemo dali smeju ostati duzni kaubojima.? Nema sanse.

 2. Anonimni

  Ako ne i u nestanak …

 3. Djekson

  Košta jedan dobar Rat protiv Rusije i dosta zrtava koje ce stradati i na kraju guranje zemlje u.siromaštvo

  1. Anonimni

   I nek ih Kauboji guraju u rat protiv Rusije ,nece toliko Ruski narod stradati koliko UKRAJINSKI ,veruj!

   1. Anonimni

    A i MORACE kad tad da plate Rusiji inace ce izgubiti jos jednu pokrajinu-ziv bio pa video .

Napišite komentar