U trendu

Pušilin: Odluka naroda DNR o ulasku u sastav RUS ocekivana

MOSKVA – Lider Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin izjavio je da se volja naroda DNR na referendumu ogleda u završnom protokolu Centralne izborne komisije i da je sa tim dokumentom krenuo u Moskvu kako bi ozvaničio ulazak republike u sastav Rusije.

On je za Sputnjik izjavio da je odluka naroda DNR o ulasku u sastav Rusije bila očekivana i da su stanovnici upravo to i čekali od 2014. godine.
„Za ulazak Donjecke Narodne Republike u sastav Rusije glasalo je 99,23 odsto stanovnika. Takav rezultat je bio očekivan: dugih osam i po godina smo težili tom danu“, rekao je Pušilin.

Nakon završetka neophodnih procedura, Donjeck će postati jedan od subjekata Rusije, prenosi Sputnjik.

„Naravno, nakon ovog dugoocekivanog dogadaja očekuju nas mnoge promene, to će se odnositi i na spoljnopolitički rad. Polazeći od toga, siguran sam da ćemo sačuvati i uzajamno korisne odnose sa onim zemljama koje se nisu plašile da nas podrže u teško vreme i koje su priznale državni suverenitet Donjecke Narodne Republike“, pojasnio je Pušilin.

On je naveo da je jedan od ključnih spoljnih partnera DNR bila i ostala Sirija, koja je među prvima priznala nezavisnost republike, dodajući da će sa takvim zemljama realizovati postignute sporazume.

Glasanje na referendumima u DNR, LNR, Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti završeno je juče, a građani su ubedljivom većinom podržali ulazak ove četiri oblasti u sastav Rusije, podsetio je Sputnjik.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar