Putin: Da li ću se kandidovati 2018? Ima vremena, pričaćemo

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da je još rano da se govori o njegovom učešću na predsedničkim izborima 2018. godine u Rusiji.

„Ostaviću to (pitanje) bez odgovora. Kad dođe vreme razgovaraćemo o tome“, rekao je Putin na konferenciji za novinare nakon samita APEC, preneo je TAS S.

Pedizborna kampanja za predsednčke izbore u Rusiji trebalo bi da počne između 7. i 17. decembra, a izbori bi mogli da budu održani 18. marta 2018. godine.

Predsednik Rusije je rekao da su navodnu vezu između Pola Manaforta, bivšeg menadžera predizborne kampanje americkog predsednika Donalda Trampa i Rusije, izmislili Trampovi protivnici kao oružje protiv američkog predsednika, preneo je TAS S.

Izveštaji o tome da su moji rođaci imali kontakte sa Trampovom administracijom nisu istiniti, rekao je Putin.

U medijima je pominjana veza između Trampovog ministra trgovine Vilbura Rosa i Putinovog zeta.

Predsednik Rusije je rekao i da je razočaran ograničenjima koje su SAD uvele za ruske medije na svojoj teritoriji, što je ocenio kao napad na slobodu govora.

On je rekao da će Rusija odgovoriti proporcionalnim i recipročnim merama.

„Želim da vam skrenem pažnju na činjenicu da niti je bilo niti može da bude potvrde da su se ruski mediji mešali u izborne kampanje“, rekao je Putin.

On je dodao da su mere odmazde, o kojima se raspravljalo u ruskom parlamentu kao odgovor na ograničenja, koje su uvele SAD Raši tudej, prirodne, iako „možda malo prestoge“.

Ruski parlament je upozorio SAD juče da bi pojedini američki i drugi strani mediji mogli da budu u Rusiji proglašeni „stranim agentima“ i obavezani da redovno objavljuju u potpunosti podatke o svom osnivaču, finansijama i osoblju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.