U trendu

Putin: Evropa kriva što tamo hrle stotine hiljada migranata

MOSKVA – Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin izjavio je da su evropske zemlje same stvorile uslove da stotine hiljada izbeglica krenu ka njima, a da sada pokušavaju da skinu sa sebe odgovornost za ono što se dešava.

Komentarišući izbegličku krizu na poljsko-beloruskoj granici, Putin je za TV Rusija1 rekao da su evropske zemlje same krive za trenutno stanje.

„Rekao sam zbog čega: iz političkih, vojnih i ekonomskih razloga. Oni su sami stvorili uslove da hiljade i stotine hiljada ljudi krenu, a sada traže krivce i skidaju sa sebe odgovornost za događaje koji se dešavaju“, istakao je Putin, prenosi RIA Novosti.

Predsednik Rusije je izrazio spremnost Moskve da olakša izbegličku krizu na beloruisko-poljskoj granici koja je i granica Belorusije sa EU.

„Kada čujem optužbe na naš račun želim svima da poručim – bavite se svojim domaćim pitanjima, ali nemojte da pokušavate da ih prebacujete na druge jer je to u nadležnosti vaših organa. Ipak, mi smo spremni da damo svoj doprinos i pomognemo u rešavanju situacije“, poručio je predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin u intervjuu na TV Rusija 1, prenosi TAS S.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.