Putin: FSB da zaštiti informacije o novom oružju

MOSKVA – Aktivnosti stranih obaveštajnih službi u Rusiji nisu smanjene i Federalna služba bezbednosti mora da zaštiti informacije o najnovijim sistemima oružja, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.

„Vaša misija je da delujete efikasno, pouzdano i obratite naročitu pažnju na zaštitu informacija o našim najnovijim oružanim sistemima, novim vojnim i industrijskim tehnologijama, kao i inovativnom naučnom istraživanju koje našoj naciji daju konkurentnu prednost“, rekao je Putin na sastanku FSB.

Putin je rekao i da Rusija mora da se zastiti od sajber pretnji kao i da osigura bezbedan razvoj pete generacije komunikacionih tehnologija i satelitskih komunikacija, prenosi TAS S.

Prema njegovim rečima, neke zemlje su već razvile specijalne centre za izvođenje sajber napada i razvijaju strategije preventivne upotrebe sajber sredstava.

„S obzirom na brz razvoj digitalne tehnologije, moć takvog informatičkog oružja samo će porasti. Treba ne samo to da uzmemo u obzir, već i da obavljamo svoje dužnosti da unapred zaštitimo interese Rusije“, rekao je Putin.

Takođe je pozvao FSB da se bori protiv podsticanja nasilja i nacionalizma i verske mržnje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.