U trendu

Putin i Vučić razgovarali o rusko-srpskoj saradnji

Predsednici Rusije i Srbije, Vladimir Putin i Aleksandar Vučić su tokom večerašnjeg sastanka u Moskvi razmotrili rusko-srpsku saradnje, tok realizacije zajedničkih investicionih projekata i aktuelna regionalna pitanja, saopštio je Kremlj.

To je prvi susret Putina sa šefom druge države, pošto je juče po četvrti put inaugurisan kao šef države.

„Tokom susreta predsednici su razmotrili tekuću situaciju i perspektive rusko- srpske saradnje, tok realizacije zajedničkih investicionih projekata. Putin i Vučić su takodje razmenili mišljenja o aktuelnim regionalnim pitanjima“, navodi se u saopštenju Kremlja.

„Ove godine beležimo 180. godišnjicu diplomatskih odnosa medju našim državama. Raste trgovinska razmena. Prošle godine je porasla za 23 odsto. Meni je veoma prijatno što imamo mogućnost da večeras u neformalnoj atmosferi uoči sutrašnje svečanosti razgovaramo o svim našim odnosima“, rekao je Putin na početku razgovora.

On je naveo da je povod za susret ovog puta kraj „Velikog otadžbinskog rata“ – Drugog svetskog rata.

„U istorijskom sećanju našeg naroda su slavne stranice istorije: Srbija i Rusija su zajedno istupile u borbi protiv zajedničkog neprijatelja“, kazao je Putin.

Sastanku Putina i Vučića prisustvuje i pomoćnik ruskog predsednika za spoljnu politiku Jurij Ušakov.

Navodi se da je Vučić stigao u Moskvu kako bi učestvovao u svečanostima povodom 73. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.