U trendu

Putin: Rusija se ne moze pobediti, vec samo unistiti iznutra

MOSKVA – Ruski predsednik Vladimir Putin je, na današnjoj tradicionalnoj godišnjoj konferenciji za novinare, izjavio da je opkoliti Rusiju težak zadatak, ali da je sve više novih stranih vojnih baza koje se pojavljuju svuda oko nje.

„Baze su svuda unaokolo – to je istina. Takođe se razmeštaju novi sistemi naoružanja na istoku, na jugu, na severu i na moru i, sve više na zapadu. Ali opkoljavanje takve teritorije kao što je naša je težak zadatak. Iako moderne mogućnosti, možda, dozvoljavaju razmišljanje o tome“, poručio je Putin, a prenosi ruska agencija TAS S.

Na pitanje novinara BBC-ija o istoriji i opoziciji, organizacijama Alekseja Navaljnog koji se nalazi u zatvoru i registru Ministarstva pravde o stranim agentima, kao i o tome šta se dogodilo u Rusiji da je toliko porastao broj onih koje vlasti smatraju nepoželjnim, ekstremistima i stranim agentima, Putin je rekao:

„Želim da vas podsetim šta su naši protivnici vekovima govorili – Rusija se ne može pobediti, može se samo uništiti iznutra. Što je uspešno urađeno nakon Prvog svetskog rata i 1990-ih godina, kada se Sovjetski Savez raspadao“, objasnio je Putin, a prenosi RIA Novosti.

„A ko je to uradio? Oni koji su služili drugima, tuđim interesima koji nisu povezani sa interesima ruskog i drugih naroda Ruske imperije, Sovjetskog Saveza i Ruske Federacije danas“, dodao je on.

Govoreći o Navaljnom, Putin je rekao da je reč o osobi koja je navodno bila otrovana, jer, kako tvrdi, nema dokaza koji potvrđuju trovanje.

„Ne postoji ni jedan. Predložili smo da tamo dođu naši stručnjaci, ja sam to lično ponudio predsedniku Francuske, kancelarki SR Nemačke i ništa. Pa, kako ovo objasniti? Ako nema šta da se odgovori, nema potrebe da se priča o tome“, rekao je predsednik Rusije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar