U trendu

Putin slavi 70. rođendan, a ovih 5 stvari niste znali o njemu: Zašto ćerke ne smeju da kažu da su njegove?

Vladimir Putin danas puni 70 godina, već decenijama važi za jednu od najzanimljivijih ličnosti današnjice.

Njegov privatni život oduvek intrigira javnost, a ovih 5 stvari niste znali o njemu:

1. Misterija roditelja Vladimira Putina

Sama Hilari Klinton je ispričala ovu priču koja je kasnije postala urbana legenda, a tiče se upravo roditelja Vladimira Putina:

„Krenuo je s pričom o njegovim roditeljima koju nikad nisam čula niti čitala o njoj. Tokom rata Putinov je otac došao kući s ratišta na kratki odmor. Kada je došao do njihovog stana, na ulici je video hrpu poslaganih tijela i muškarce kako ih utovaruju u kamion. Kako se približavao, video je ženske noge i cipele. Shvatio je da su to cipele njegove žene. Pritrčao je i tražio da mu daju telo njegove žene. Nakon svađe muškarci su popustili, a Putinov otac uzeo je suprugu u naručje i shvatio da je još živa. Odneo je u stan i njegovao. Osam godina kasnije dobili su sina Vladimira“, rekla je Klintonova.

2. Bivša žena, Ljudmila

Ljudmila je do danas za javnost ostala velika enigma. O njoj je Putin ovako pričao svojevremeno:

„Sprijateljio sam se s Ljudmilom, svojom budućom suprugom,“ rekao je jednom prilikom Putin i dodao: „Shvatio sam da se nikada neću oženiti ako se ne oženim u sledeće dve, tri godine. Iako sam, naravno, stekao naviku da živim život neženje. Ljudmila je to promenila iz korena“.

Ipak Vladimir i Ljudmila su se razveli 2013, nakon 30 godina braka. Par se rastao u prijateljskim odnosima, a Putinova bivša žena nakon toga se preudala i to za 21 godinu mlađeg muškarca. Nije poznato gde danas žive.

3. Misterija zvana Ljubavnica gospodina predsednika

O tome da je Alina Kabajeva ljubavnica Vladimira Putina priča se nešto više od 13 godina.

Ruska gimnastičarka i osvajačica zlatne olimpijske medalje Alina Kabajeva povukla se iz javnog života kada se u 2018. godini počelo šuškati da čeka blizance s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Bivša gimnastičarka bila je u Putinovoj stranci Jedinstvena Rusija, ali je radila i kao direktor kompanije National Media Group.

Postoji samo jedan susret Putina i Aline koji je ovekovečen fotografijama, a zbog hemije koja zrači sa te fotografije nastale su i priče o njihovoj ljubavi, a kasnije i o navodnoj deci. Nikad niko nije dokazao da je Vladimir u ljubavnoj vezi sa Alinom.

4. Zašto ćerke Vladimira Putina ne smeju da kažu da su njegove?

U biografiji Vladimira Putina stoji da je u braku bio jedino sa Ljudmilom Putin od 1983. godine pa do 2013. godine. U tom braku par je dobio dve ćerke Katarinu i Mariju.

Marija je rođena u Lenjingradu 1985. godine, a Jekaterina, odnosno Katarina, rodila se u Nemačkoj 1986. godine, kada je porodica živela tamo za vreme angažovanja njenog oca u KGB-u. Obe devojčice su dobile ime po bakama. Marijin nadimak je Maša, a Katarinin nadimak Katja.

Kada se porodica preselila u Moskvu 1996. godine, devojčice su pohađale školu na nemačkom jeziku. Navodno su izbačene iz škole kada je Putin postao vršilac dužnosti predsednika, a nastavnici su ih školovali kod kuće.

Inače, Marija je studirala biologiju na univerzitetu i išla na medicinsku školu u Moskvi, dok je Katerina diplomirala azijske studije na koledžu. Obe devojke su pohađale fakultet pod lažnim identitetom.

Marija ima 36 godina i radi kao medicinski istraživač u Moskvi i živi sa suprugom Joritom Faasenom. Marija i Jorit navodno imaju jedno dete.

S druge strane, Katerina živi u luksuzu i stiče bogatstvo. Danas ima 35 godina i iskusna je akrobatska plesačica, ali ima i visoku poziciju na Moskovskom državnom univerzitetu, predvodi start-up kompaniju vrijednu 1,7 milijardi dolara.

Udala se za ruskog milijardera Kirila Šamalova 2013. Međutim, par se razveo 2018. Brakorazvodna parnica je otkrila da zajednička imovina vredi čak dve milijarde američkih dolara.

5. Navike Vladimira Putina

Zbog toga što sa godinama izgleda sve mlađi i vitalniji, mnogi se pitaju kako se hrani i vežba Vladimir Putin.

Zbog mnogobrojnih obaveza i različitih vremenskih zona u Rusiji, Putin je primoran da radi do pola noći. Zato prvi jutarnji obrok ima tek u podne.

Doručak prvog čoveka Rusije izgleda ovako: omlet od prepeličijih jaja, činija ovsene kaše sa nekoliko kriški sira, piše Newseek.

Uz doručak Putin najčešće pre domaći sok od cvekle i rena. Nakon obilnog doručka, predsednik Rusije popije svoju prvu jutarnju kafu a zatim ide na trening koji se najčešće sastoji od plivanja i dizanja tegova.

Prve jutarnje vesti gleda u teretani, a političke ideje dobija upravo u bazenu, tokom plivanja. Kada završi sa doručkom i treningom, Vladimir Putin je spreman za politiku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.