U trendu

Putin: Voleo bih da se sastanem uživo sa Bajdenom

MOSKVA – Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da bi voleo da se susretne sa američkim kolegom Džozefom Bajdenom licem u lice, preneo je ruski TV kanal „Rosija 1“.

„Definitivno ćemo se susreti uživo, voleo bih to“, kazao je Putin kao odgovor na reči američkog kolege da mu je žao što se njih dvojica nisu susreli na samitu G20 u Rimu, preneo je TAS S.

Ipak, portparol Kremlja Dmitri Peskov naglasio je da je prerano da se govori o susretu licem u lice između ruskog i američkog predsednika.

Prema njegovim rečima, to je pitanje za budućnost.

„Sastanak uživo je pitanje budućnosti, rano je da pričamo o ovome“, dodao je Peskov.

Bajden i Putin su razgovarali letos uživo u Ženevi, a prošle nedelje putem video linka.

Američki predsednik je rekao tokom razgovora da će Rusija biti finansijski izolovana ukoliko napadne Ukrajinu, potvrdio je Peskov.

„Istina je, Bajden je to rekao za slučaj invazije na Ukrajinu. Amerikanci već veruju da to nije obmana, već stvarna istina – Rusija će biti finansijski izolovana u tom slučaju i nešto tog tipa“, dodao je Peskov.

Putin je tokom razgovora odgovorio da rusko vojno prisustvo na ruskoj teroriji nije pretnja nikome, naveo je Peskov.

„Obraćajući se američkom lideru, Putin je precizirao da Bajden priča o trupama koje su stacionirane na ruskom tlu i ne prete nikome“, istakao je portparol Kremlja.

Prema Putinovim rečima, radi se o teritoriji Rusije i Evrope, koja je. kako je kazao, „naš zajednički dom“, dok su Amerikanci „preko okeana“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.