U trendu

Putnik sa kruzera u Singapuru ipak nije COVID-19 pozitivan

SINGAPUR – Putnik koji je imao pozitivan test na COVID-19 na kruzeru iz Singapura nije imao virus, iako je njegov prvobitni rezultat prisilio brod da se vrati u pristanište, a skoro 1.700 gostiju da se izoluju.

Treći negativni test danas naveo je lokalne vlasti da objave da putnik nema virus.

„Konačni negativni test potvrdio je da 83-godišnji muškarac iz Singapura nema infekciju COVID-19“, navodi se u saopštenju ministarstva zdravlja, prenosi Rojters.

Putnici na brodu „Quantum of the Seas“ kompanije „Royal Caribbean“ su u sredu bili zadržani u svojim kabinama više od 16 sati nakon što je 83-godišnji Singapurac testiran pozitivno na COVID-19, a nakon što je u brodskom medicinskom centru prijavio simptome dijareje.

Kada se brod u sredu vratio u luku, putnik je prebačen u bolnicu gde je obavio još dva testa koja nisu otkrila infekciju.

Krstarenja koja su omogućena vodama izvan Singapura dostupna su samo za stanovnike Singapura i brodovi se nigde ne zaustavljaju.

To je deo napora ove ostrvske države da oživi turističku industriju koja je pogođena pandemijom.

Nastavak takozvanih „putovanja za nigde“, koje je organizovao „Royal Caribbean“ prošle nedelje bila su prva plovidba otkako je kompanija sa sedištem u Majamiju u martu zaustavila globalno poslovanje zbog pandemije.

Za ova putovanja uvedene su stroge mere predostrožnosti koja podrazumevaju testiranje putnika pred polazak, kao i da gosti stalno moraju da nose elektronski uređaj za traženje kontakata, maske i drže socijalnu distancu, navodi agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.