U trendu

Radin: Izjava Burićeve je katastrofa

ZAGREB – Potpredsednik hrvatskog sabora iz redova italijanske nacionalne manjine Furio Radin, izjavio je danas da bi bilo bolje da poslanica HDZ Majda Burić nije koleginici iz Radničke fronte Katarini Peović u saboru rekla da ima „srboljubno srce“ i ocenio da je to katastrofa.

„Uvreda jednoj nacionalnoj manjini je uvreda svim nacionalnim manjinama. Zato je bolje da je prećutala“, rekao je Radin gostujući na zagrebačkoj N1 tv..

Radin je rekao da to što je Burićeva rekla katastrofa, šteta i da od nje to nije očekivao.

Na pitanje da li je njeno izvinjenje upućeno srpskoj nacionalnoj manjini na zahtev lidera HDZ-a i premijera Andreja Plenkovića, Radin kaže da je to uvek dobrodošlo, jer, kako objašnjava, uvek postoje trenuci kada ljudi u emotivnom naboju kažu nešto što ne misle.

„Ali, ipak, ovo je nešto što je teže prirode i dobro je što se izvinila. Mislim i nadam se da to više nikada neće reći“, kaže Radin.

Upitan da li bi reakcija Plenkovića na izjavu Burićeve bila drugačija da Samostalna demokratska srpska stranka nije u u vladajućoj koaliciji, Radin kaže da je uveren da bi premijer reagovao na isti način.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.