U trendu

Radnici nikšićke Železare štrajkuju glađu

NIKŠIĆ – Oko 100 radnika nikšićke Železare počelo je sinoć štrajk glađu na krovu fabrike, zahtevajući hitan dolazak premijera Crne Gore Dritana Abazovića, a neki od njih zapretili su da će skočiti s krova, prenosi RTCG.

Radnici Železare stupili su u štrajk glađu nakon što im je na sastanku sa ministrom ekonomskog razvoja i turizma Goranom Đurovićem saopšteno da Evropska komisija traži studiju izvodljivosti za pet miliona evra, pomoću kojih bi država kupila udeo u fabrici.

Kako je Portalu RTCG-a kazao predstavnik radnika Železare Ivan Vujović, taj proces mogao bi trajati i pola godine.

Nakon što je štrajk počeo, Đurović je pozvao radnike, ističući da štrajk nije rešenje te da će pokušati da ujutru napravi sastanak sa svim akterima.

„Radnici su se popeli na krov Železare, a neki prete i skakanjem sa krova“, kazao je Vujović.

On je rekao da ih je Đurović pozvao.

„Čim smo izašli na krov odmah nas je kontaktirao ministar Đurović, koji je uvek kad smo ga pozvali bio tu. Rekao nam je da ovo nije rešenje i da se nada da će se naći rešenje, te da će on pokušati da napravi sastanak sa svima koji su bili uključeni u sve ovo. A on je spreman da nas primi odmah sutra“, kazao je Vujović.

Radnici su kazali da će odlučiti da li će ići ujutru na sastanak i da u međuvremenu ostaju na krovu.

Takođe, radnici su tražili hitan dolazak premijera Crne Gore Dritana Abazovića, a najavili su i dodatnu radikalizaciju protesta, navodi RTCG.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.