U trendu

Rama: Srbija ucinila vise po pitanju RU nego sto sam ocekivao

BRISEL – Premijer Albanije Edi Rama izjavio je da je danas da je na sastanku lidera EU-ZB u Briselu pokušao da objasni evropskim zvaničnicima da Srbija nije u poziciji da se usaglasi sa Zapadom po pitanju Rusije onoliko brzo koliko se to od nje očekuje i istakao da je Srbija već učinila više po tom pitanju nego što je očekivao.

„Srbija ima potpuno drugačiju realnost, pokušao sam da im objasnim, znam da je popularnost Putina u Srbiji na nivoou od 80 odsto, ali to je zemlja koja je van svih očekivanja, čak i mojih, jer to nisam očekivao i nisam ni pozvao Aleksandra (Vučića) jer sam se bojao reći – izvini, ali moramo da pređemo na drugu stranu. I to bi bio kraj bilo kakvih odnosa“, rekao je Rama na konferenciji za medije posle sastanka

Rama je istakao da se Srbija čak tri puta uskladila sa celim Zapadom protiv Rusije i dodao da je Srbija čak glasala da se Rusija izbaci iz Komiteta UN za ljudska prava.

„Ne razumem da stvari guramo da poslednjih granica. Srbija jednostavno nije u poziciji da postigne stvari toliko brzo. Ako je opteretimo previše, imaćemo suprotan efekat“, naveo je Rama.

Kaže da bismo to onda platili evropskom budućnošću Srbije i dodao da bi onda platili i građani u regionu.

Ne želimo rat i konflikt, dodao je Rama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar