U trendu

Razbijen kriminalni lanac u S. Makedoniji, uhapšeno 9 osoba

SKOPLJE – Policija u Severnoj Makedoniji razbila je veliki kiminalni lanac krijumčara droge, oružja i municije i uhapsila devet osoba, među kojima je i jedan policajac, saopštile su danas vlasti te zemlje.

Tokom operacije, koja je izvedena nakon višemesečnih priprema, policija je zaplenila dokaze, uključujući okvire municije za automatske puške, metke različitih kalibara, sedam vozila i nekoliko mobilnih telefona, prenosi AP.

Policija je osumnjičene lidere bandi identifikovala po inicijalima kao H.B (54) i A.M (44), navodeći da su oni vodili organizovanu kriminanu grupu, koja je dugo delovala u Severnoj Makedoniji.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Severne Makedonije, Toni Angelovski, rekao je da je do hapšenja došlo nakon što su izvedene racije u desetak domova i na drugim lokacijama u selu Aračinovo, u blizini Skoplja, kao i u gradu Sveti Nikola.

„Tokom višemesečne istrage, dokumentovano je više od 20 slučajeva trgovine drogom, oružjem i municijom i obezbeđeno je dovoljno dokaza koji potvrđuju njihovu umešanost“, naveo je Angelovski.

On je dodao da je grupa povezana sa sličnom bandom, čijih je 12 clanova uhapšeno u novembru prošle godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.