U trendu

Razgovaramo o nestranačkom ili stranačkom kandidatu za predsednika

PODGORICA – Opozicone stranke okupljene oko Demokratske partije socijalista još razgovaraju o predsedničkom kandidatu, izjavio je danas lider te stranke i aktuelni predsednik države Milo Đukanović i najavio da će uskoro izaći sa predlogom jednog ili čak više kandidata.

Đukanović je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednicom tzv. Kosova Vjosom Osmani u Podgorici rekao da još ima vremena za predlog predsedničkog kandidata.

„To što još nismo saopštili ime kandidata, ne znači da na njegovom definisanju ne radimo veoma predano“, rekao je Đukanović i dodao da je reč o predstavnicima ozbiljne politike koji se trude da sagledaju sve političke aspkete pre nego što izađu sa predlogom kandidata za koga veruju da može pobediti na izborima.

Predmet razgovora stranaka je, precizirao je, da li će predloženi kandidat biti stranačka ili vanstranačka ličnost.

„Imamo takve kandidate, kao stranačke i nadstranačke. Razgovaramo unutar opozicije i ubeđen sam da ćemo doći do jednog ili više kandidata koji će učestvovati na predsedničkim izborima“, rekao je Đukanović.

Komentarišući izjavu premijera Dritana Abazovića da Crna Gora treba da dobije novog predsednika, Đukanović je upitao kome u Crnoj Gori treba da bude najvažnije da eliminiše nekoga ko je, kako je rekao, personifikacija mira, ulaska u NATO.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.