U trendu

Redukovana lista sankcionisanih pred posetu Nuland Rusiji

MOSKVA – Nekoliko Rusa je izbrisano sa liste sankcionisanih u SAD, u zamenu za pristanak Rusije da primi podsekretarku za politička pitanja u Stejt departmentu Viktoriju Nuland, koja je bila pod sankcijom Moskve, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Prema rečima Zaharove, američka strana je zatražila da Nulandova poseti Moskvu, preneo je TAS S.

„Nuland je bila na našoj listi sankcionisanih. To znači da takva osoba ne može da pređe granicu. Stavili su ruske predstavnike na svoje liste sankcionisanih, pa je u ovom slučaju stvar rešena na paritetnoj osnovi“, rekla je Zaharova u intervjuu na televiziji Rosija-1.

„Mislim da bi naši zapadni partneri trebalo da analiziraju ovaj pristup i shvate da na negativne stvari možemo da odgovorimo negativno. Takođe, možemo pozitivno da odgovorimo na pozitivne stvari i uvek smo za ovo drugo“, rekla je Zaharova.

Američki Stejt department ranije je saopštio da će Nulandova krenuti u Moskvu 11. oktobra kako bi se sastala sa visokim ruskim zvaničnicima sa kojima će razgovarati o nizu bilateralnih pitanja, kao i o regionalnim i globalnim problemima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.