U trendu

Rejčel Levin u Bajdenovom timu za zdravstvo, prvi transrodni zvaničnik

VAŠINGTON 19.januar (Tanjug) – Budući američki predsednik Džo Bajden izabrao je minstarku za zdravstvo savezne države Pensilvanije Rejčel Levin za novu pomocjnicu ministra zdravlja, čime bi ona mogla da postane prvi otvoreni transrodni savezni zvaničnik koga je američki Senat potvrdio.

„Doktorka Rejčel Levin doneće neophodnu stručnost i stabilnost koja nam je potrebna, da ljude provedemo kroz ovu pandemiju, bez obzira gde oni žive, ili na njihovu rasu, religiju, seksualnu orijentaciju, rodni identitet ili invaliditet, i zadovoljimo njihove potrebe kroz sistem javnog zdravlja u našoj zemlji u ovom kritičnom trenutku i na dalje „, poručio je Bajden u izjavi povodom imenovanja, prenosi Politiko.

On je poručio i da će u jednom od svojih prvih poteza kao predsednik tražiti od Amerikanaca da nose maske 100 dana kako bi usporili širenje virusa.

Rejčel Levin, koja je novi Bajdenov izbor u zdravstvenom timu, ranije je radila kao pedijatar i lekar opšte prakse u Pensilvaniji, a na sadašnju funkciju ministarke zdravlja Pensilvanije imenovao je guverner te države demokrata Tom Volf 2017. godine, čime je ona postala jedna od retkih transrodnih osoba koje služe na izabranim ili postavljenim funkcijama u celoj državi, navodi Politiko.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.