U trendu

Renci, po treći put među Arapima

RIM Društvene mreže su “usijane” od komentara, osude i sarkastičnih primedbi nakon što je obelodanjeno da je lider stranke “Italija Viva”, senator Republike Mateo Renci ponovo boravio u arapskom svetu, teći put u poslednja dva meseca.

Na Televiziji Sky Mateo Renci se pojavio u prenosu iz Bahreina u Kataru, sa trke “Velika nagrada Formule1”.
Na društvenim mrežama brojni su komentari ograničenja, među njima, kako prenosi jutrošnja veoma slušana radio emisija “Na prvoj strani”, jedan u kome se konstatuje kako običan svet ne može da poseti roditelje u vreme pandemije, a Renci putuje a da pri tome ne bude ni pola sata u karantinu.

Iz kabineta Matea Rencija su saopštili da je senator navikao na polemike i da je prilikom svakog svog putovanja striktno poštovao mere, te da će će u utorak biti u parlamentu prilikom rasprave o zakonu o porodici.

Mateo Renci, nekadasnji premijer, bio je oštro kritikovan pre dva meseca kada je u jeku krize vlade, koju je sam prouzrokovao, otputovao u Saudijsku Arabiju na konferenciju koju je organizovala kompanija čiji je vlasnik vladajuća porodica Saudita.

Tom prilikom Renci je hvalio prestolonaslednika Bin Salmana kao svog velikog prijatelja, a za Saudijsku Arabiju tvrdio “da može biti novi centar renesanse”.

Pre nekoliko dana u razgovoru sa novinarima, Renci je ponovio da je Bin Salman, kojeg su i SAD osudile kao naručioca ubistva saudijskog novinara Kašodzija, njegov veliki prijatelj i da neće podneti ostavku na svoje mestu u Saudijskoj kompaniji, za koje godišnje prima 80 hiljada evra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.