Rijeka: Koverta sa 7.000 evra vraćena vlasniku

RIJEKA – Riječanka Jasna Vrhovac, jedna od pokretačica grupe #pomozimo – riječka građanska inicijativa, na Fejsbuku je otkrila da je pronašla kovertu sa značajnom količinom novca i zamolila vlasnika da joj se javi.

Rekla je da se u koverti nalazi papir i novčanice u kunama i evrima, pa da će vlasnik znati šta piše na tom papiru, kao i o kojoj cifri novca se radi. Problem je brzo rešen i vlasnik se javio.

“Na koverti je pisalo ‘Tata’, na papiru koji je bio u njoj popis ljudi kojima treba da vrate novac (samo imena, bez prezimena) i 7.000 evra i 200 kuna. Sin je ocu po prijatelju iz Nemačke poslao novac da plati dugove i račune od banke, jer im je kuća trebala biti prodata zbog dugova”, prenosi RTL objašnjenje Jasne Vrhovac.

Njen post je objavilo više korisnika, pa je došla i do žene prijatelja koji je novac predao ocu. Vlasnik je želeo da ostane anoniman, a Riječanka se zahvaljuje svima koji su pomogli.

U znak zahvalnosti, gospodin čiji je novac Jasni je ponudio 1.000 evra iz koverte, međutim ona je to odbila. Ipak, sa čovekom je dogovorila nešto drugo.

„Gospodin koji je izgubio novac je pod velikim stresom. Živi na Krku u kući u kojoj je jedan stan opremio kao apartman, te ga iznajmljuje i od toga trenutno živi i prehranjuje sebe, suprugu i kćer studentkinju“, napisala je ova Riječanka na svom Fejsbuk profilu.

Umesto novca, Jasna je prihvatila ponudu za besplatno dvonedeljno ljetovanje na Krku – ali ne za sebe.

„Složili smo se da će sledeće godine imati goste koji ne mogu svojoj deci da priušte letovanje i koji nikada nisu videli more“, rekla je Jasna Vrhovac.

(Tanjug)

Napišite komentar