U trendu

Rivlin: Arapski lideri u zemlji pružaju podršku terorizmu

JERUSALIM – Izraelski predsednik Ruven Rivlin izjavio je danas da arapski lideri u zemlji pružaju podršku terorizmu i neredima, prećutkujući o izbijanju nemira u mešovitim zajednicama.

Rivlin je rekao da ćutnja arapskog rukovodstva nad nasiljem u mešovitim jevrejsko-arapskim zajednicama predstavlja podsticanje urušavanja društva u trenutku izbijanja najvećeg nasilja od rata u Gazi 2014. godine, preneo je AP.

Predsednik Izraela je naveo da Izrael mora da goni izgrednike čvrstom rukom, uspostavi bezbednost i red za sve, istovremeno se boreći protiv terorizma iz Gaze bez kompromisa.

U eskalaciji neprijateljstva između Izraela i Hamasa broj žrtava porastao je na najmanje 43 ubijenih u Gazi i šest u Izraelu, preneo je Rojters.

Palestinske snage ispalile su stotine raketa na Izrael, koji je izveo jake vazdušne napade na Pojas Gaze.

Palestinske snage potvrdile su da su ispalile 210 projektila na Tel Aviv i Beršebu nakon što je izvršen izraelski vazdušni udar u Pojasu Gaze, a izraelska vojska je saopštila da je trećinu tih raketa oborila i da je gađala ekstremiste u Gazi kao odgovor na raketne napade na Jerusalim i druga područja.
Zvaničnici ministarstva zdravlja u Gazi potvrdili su 43 žrtve, od toga 13 dece u vazdušnom napadu, a izraelske snage su saopštile da proveravaju ove izveštaje i da im je izbegavanje civilnih žrtava prioritet, a da svoje akcije ograničavaju na vojne ciljeve.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.