U trendu

Rojtersov fotograf poginuo u pucnjavi u Avganistanu

KABUL – Rojtersov fotograf indijskog porekla Daniš Sidiki poginuo je u pucnjavi dok je izveštavao borbu avganistanskih snaga i Talibana na graničnom prelazu sa Pakistanom.

Specijalne snage Avganistana borile su se da povrate glavno tržišno područje Spin Boldak, kada su Sidiki i viši afganistanski oficir ubijeni u unakrsnoj pucanjavi sa Talibanima, piše Rojters.

Sindiki je ove nedelje pratio avganistanske specijalne snage i izveštavao o borbama između avganistanskih komandosa i talibanskih boraca.

Tokom izveštavanja, kada je pogođen u ruku, Sindiki je obavestio Rojters da je ranjen, nakon čega se povukao i otišao na lečenje.

Kada su se talibanski borci povukli iz borbe u Spin Boldaku, Sindiki je razgovarao sa vlasnikom prodavnice kada su Talibani ponovo napali.

Predsednik novinske agencije Rojters, Majkl Fridenberg i glavna urednica Alesandra Galoni izjavili su da rade na tome da dobiju više informacija o incidentu.

Sindiki je bio deo Rojtersovog fotografskog tima koji je osvojio Pulicerovu nagradu za fotografiju 2018. godine za dokumentovanje izbegličke kriz Rohindža.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.